Pages

Sunday, February 23, 2014

FACT: I AM 18 NOW...

Assalamu'alaikum...

Kabare waras? Aku harap korang semua waras tanpa ada sebarang masalah. :)

Tajuk entri bukan main lagi tulis fact. Dah macam fakta yang penting pulak untuk korang semua tau. Tapi aku memang nak bagitau ni, kemarin pada tarikh cantik 22/2/2014 birthday aku. Dan aku dah 18 tahun weyh. Tak percaya pulak dah 18. Cepatnya masa berlalu. Aku ingat aku budak-budak lagi sebab aku pergi kenduri kemarin, lepas tu ada makcik ni tanya aku darjah berapa. Tu macam lawak sangat makcik. -_-

By the way, bulan Februari ni kan every week mesti ada birthday ahli keluarga aku. 4/2 birthday my sister-in-law, 11/2 birthday my nephew-Along, 14/2 my kakak, 22/2 aku dan 27/2 my sister-in-law. Ha, kan dah bagitau setiap minggu ada ja ulangtahun kelahiran.

Alhamdulillah, aku dapat lagi chance untuk hidup lagi pada tahun ni. Syukur sangat. Tanpa mama yang melahirkan, tak wujud la aku kat dunia ni. Syukur alhamdulillah..=)

Tahun ni aku dapat hadiah birthday awal. Hari Rabu aku dah dapat kek birthday from my girlfriends- Amal, Nadhirah, Nomi, Anis dan Adila. Semangat dorang buat plan untuk prank aku tau. Tahniah la uollss. Plan uolss berjaya sebab iollss percaya pada sandiwara uollss semua.


Hanya gelak ja reaksi aku. Haha, dah tu takkan nak menangis teresak-esak pulak kan?


Ni hadiah from Amal and Tihat. Datang rumah dan sangkut hadiah kat gate. Semangat korang nak surprise kan aku kannn.. Aku baru nak bajet artis, ingat fans yang bagi. Haha. Thank you korang....


 Cheese cake is my favourite cake ever! Kek kakak beli dua hari sebelum birthday. Tak sampai 22/2 kek ni  dah tinggal suku. Haha. Aku kan sangat suka cheese. Haruslah segala makanan berkaitan cheese aku suka.


Kek from bang chaq. Yang ni memang betul kek birthday la sebab beli time 22/2. Petang tu abang Zizul datang, rezeki dia dapat makan kek birthday aku. Penat tau aku baked kek ni sebab nak jamu dia. lol. :P

Time aku tangkap gambar-gambar kek tu, tiba-tiba aku teringat macam mana lah orang susah sambut birthday kan? Sedih pulak aku tiba-tiba.

Seiring pertambahan usia aku ni, aku berdoa supaya aku hidup dalam keberkatan, segala ilmu yang aku belajar tu berkat, berjaya dunia akhirat, menjadi anak solehah, mumtazah dan memperoleh kejayaan dalam SPM yang akan keluar bulan 3 ni. Ameen..Ha, cuak tak cuak result nak keluar dah??? 

Terima kasih banyak-banyak aku ucapkan kat korang yang wished untuk aku dan doakan aku. May Allah bless you all! Dan sejujurnya aku taknak membesar. Tapi, biar tubuh kecil tetapi berpengaruh besar. Akan ku ingat kata-kata itu..:)


May Allah bless us, ameen...




3 comments:

Lollipop Manis said...

sanah helwah najihah^^
may allah bless u :)

Nurul Izzah said...

Kami sedih weyh takleh bagi hadiah kat ampa. Duit beransur hilang dari purse. Nanti ada rezeki kami beli hadiah kat ampa. Huhu.

Nur Najihah said...

lollipop manis: thank you akk! ameen..:)

Nurul Izzah: haha, it's okay..doa pun dh cukup..:)