Pages

Thursday, December 25, 2014

GREAT EXPERIENCE, GREAT PEOPLE

Assalamu'alaikum..

So guys how are you?  Well, alhamdulillah I'm doing very well here-spending my 2 months sem break.  I think I had planned it very well.  A month spent in CFS while another month that I'm spending now in Kedah ku tercinta walaweyhh.  Lol.

So what made me spent about a month in CFS?  Friends kept questioning me why and what I'm doing here in CFS like they don't like me being in CFS.  Lol tak baik suudzon. Ish ish ish astaghfirullah.

Actually, I went back to CFS a week earlier than sem 2 starts because I was appointed to be a committee of Ta'aruf Week aka TaWe and I was the secretary. Heeee. Weyh bayangkan dulu waktu bulan 6 aku join TaWe as a freshie budak noob baru masuk CFS but this time aku join TaWe as a committee untuk third intake.

Alhamdulillah thank you Allah for this super supreme awesome experience.  I got to know my adik-beradik in FSCC very well and spent my time with them especially seniors like Luqman Alif, Luqman Izzu, Azim and Kak Fir. Ouh not to forget Farhan aka Paan subcom ComPub yang sangat baik macam aku selalu buli dia pulak. Hahaha. Rahim, Fir, Bal dan Dayah aku dah boleh kira ngam dah sebelum ni tapi Ya Allah time ni lagi terserlah perangai sebenar masing-masing. Haish, rindu pulak.  So we named our group as USRAH 10.

Talking about USRAH 10 conducting TaWe, alhamdulillah we nailed it! Bagi aku dan first year yang lain mungkin rasa penat sikit tapi berbaloi sangat dan happy. First experince yang sangat menarik. Alhamdulillah aku dapat belajar banyak sangat benda in conducting this programme. Dapat bekerja dengan rakan-rakan yang hebat dan involved dengan staffs! Lepas tu yang penting lepas TaWe ni dah settled tamat apa semua, mestilah ada post mortem kan. Post mortem dengan Deputy Dean and staffs pulak tu aku dapat join. Alhamdulillah dapat rasa pengalaman meeting dengan orang-orang besar dalam CFS. Heeee.

Apa yang aku dapat daripada TaWe ni ialah lakukan tugas dengan sebaik mungkin. Kedua, saling melengkapi antara satu sama lain. Masing-masing pakat backup kalau ada apa-apa kekurangan. Ketiga, makan secara berjemaah. Ni pun salah satu benda yang menguatkan bond ukhuwwah tu. Seterusnya, dapat mengenali ahli USRAH 10 dengan lebih dekat. Subhanallah semua hebat-hebat sampai aku rasa I just an ant among you guys. Tapi yeah tak payah nak compare diri sendiri dengan orang lain. Try to figure out your own capability and talent.

What can I say right now is I miss USRAH 10 and looking forward to TaWe besar next year. Tak sabar nak bekerja dengan adik-beradik FSCC yang lain nanti. Mesti lagi havoc dengan perangai masing-masing. May Allah preserve our ukhuwwah till forever. Ameen..


Usrah 10 fi qalbi daiman abadan abada.


An honour to have a picture with Dean of CFS, Prof Torla. 


Le sisters.



Hihi, last but not least posing sikit dengan beg mengkuang Rahim ni. Offer untuk bawak beg ni sebab aku pulak yang malu tengok Rahim usung beg ni kehulu kehilir. Hahaha..tak matching la dengan gaya hang Rahim oi! :p

Thank you for reading this entry, guys! See you soon in the next entry! 

May Allah bless us, ameen..

-Nur Najihah-




No comments: