Pages

Monday, November 9, 2015

REBEL?


Assalamu'alaikum..

Apa khabar semua?  Okay, entah macam mana tiba-tiba aku rasa nak membebel malam ni.  So actually it started last Saturday.  Sabtu haritu aku pergi CFS sebab ada muet.  Dan paper last sekali untuk haritu was listening paper.  Supposed to end at 1 pm but then it turned ended at 2.45 pm.  Sebab jadi macam tu adalah kerana masalah sistem.  CD tu problem bunyi krek krek sakit telinga aku susah nau dengar dan senang ceritanya memang tak tahu langsung dia cakap apa.  Stress aku tau.  Lepastu pengawas tu ulang-ulang banyak kali but then sama ja krek krek susah nak dengar macam yang aku describe atas tadi lah.  Kena la tunggu dorang pasang CD kat laptop.  Tiba-tiba pulak ada drama swasta pertelingkahan kat luar AMF antara seorang ayah ni dengan ketua pengawas.  Aku duduk belakang dekat dengan pintu so memang aku dengar lah dorang bertikam lidah.  Eii geramnya ja aku,rasa macam nak pergi cakap kat pakcik tu, "pakcik,bukan anak pakcik ja dalam dewan tu. Kitorang semua ni pun stress tau kat dalam ni."  Ha panasssd ja aku.  Dah la aku lapar,mengantuk lepastu nak pergi tandas sebab sejuk nau tapi tak boleh keluar.  Sabar ja aku tau.  Lepastu bila dah CD tu boleh pasang,suara jelas semua sambung la listening test tu.  Tapi time tu mood aku dah ke laut.

Habis exam ja,aku terus pergi solat zohor.  Sumpah aku keluar dewan dengan rasa kecewa,marah dan geram.  Geram dan marah bermula bila sistem buat hal.  Tapi bila aku fikir,aku nak marah dan geram pada siapa sebenarnya?  Kat pengawas exam? Kat sistem?  Kat CD? Tiada guna aku nak marah.  Pengawas exam pun taknak ada masalah,melambatkan kerja dorang.  Then it made me think,no use to get angry.  But then aku rasa kecewa.  Kecewa dengan diri aku, aku rasa aku tak patut ikut mood yang ke laut tu.  Yes I have tried my best,tapi still aku buat listening test tu dengan perasaan yang tak sepatutnya.  I am so dissapointed with myself.  Dan untuk hilangkan perasaan geram,marah,kecewa tu aku pergi makan kat Oldtown White Coffee sorang-sorang.

When I am angry,baru aku sedar aku akan berdiam diri dan layan perasaan sorang-sorang.  Dan aku jarang rasa marah dengan kawan-kawan walaupun sebenarnya aku tak suka something dan benda tu menimbulkan rasa geram.  Ntah lah,aku jarang lempiaskan rasa marah kat orang.  Aku akan diam dan kadang-kadang boleh jadi rebel.  Yes I am rebellious person.  And aku akan zahirkan marah melalui penulisan.  Ha rebel through writing.  Amekawww

Tapi kalau benda yang buat aku rasa marah dan geram tu berkaitan dengan capability aku,aku akan diam dan start la bergenang air mata.  Tapi never cry infront others.  Ya aku ego.  Sebab tu orang kadang akan cakap aku keras,tak peduli pasal orang.  But sebenarnya biarlah aku ja yang tau macam mana aku ni sebenarnya.

Dan aku ni sebenarnya cepat ja rasa marah,tapi sebab aku ni tak zahirkan dengan kata-kata,orang selalu ingat im okay happening got no problem yaw.  Ha kau salah besar ya.


Sudah la aku merepek.  Tak worth pun untuk korang baca entri ni aku rasa, tapi entah aku nak membebel.  So izinkan aku ya.  Mintak maaf salah silap.

- Nur Najihah-

2 comments:

Hana said...

Salam and hai ! Singgah jap ! Awak 19 tahun eh? Saya pun amik MUET sabtu haritu uhuhuhu.

Nur Najihah said...

Wassalam and hello,hana! Yes 19. Ouh ya? Semoga kita semua dpt result yg terbaik ya. Thanks for reading,hana. :)